Aparat de radiologie intra – orală Heliodent Plus Dentsply Sirona

Medicul stomatolog stabilește un diagnostic corect și complet pentru fiecare pacient pe baza examinării / consultației clinice directe și a informațiilor oferite de radiografia dentară.

Total Dent utilizează unul dintre cele mai performante aparate de radiologie intra-dentară, Heliodent Plus Dentsply Sirona, care emite foarte puține radiații și care oferă informații relevante și de o calitate superioară, în legătură cu prezența cariilor, dimensiunile și calitatea țesutului osos în care sunt fixați dinții, prezența unor infecții, corectitudinea și rezultatele tratamentelor realizate anterior sau rapoarte cu structurile anatomice importante (sinusuri, maxilare, canal mandibular etc).

Medicul stomatolog va propune tratamentul și va planifica etapele de realizare a lucrărilor și intervențiilor dentare în funcție de toate aceste informații, iar aparatul de radiologie intra-orala reprezintă piesa centrală în cadrul activității zilnice de diagnosticare și evaluare a fiecărui pacient.

În vederea realizării radiografiilor retro-alveolare clinica Total Dent utilizează aparatul de radiologie de ultimă generație Heliodent Plus Dentsply Sirona, care emite foarte puține radiații. Totodată, protecția pacientului este prioritatea noastră, de aceea clinica utilizează echipamente suplimentare de protecție, din plumb, pentru ca nivelul iradierii să fie minim.

Experiența clinică a medicilor care lucrează în cadrul Total Dent este completată de un program pentru diagnostice clare, Sidexis 4. Acesta urmărește eficient un flux de lucru și poate oferi soluții în timp real pentru: implantologie, endodonție, apnee de somn și tratamente ale afecțiunilor ATM.

Principalele caracteristici ale soft-ului Sidexis 4:

  • Filtrează și procesează imaginile și oferă instrumente de măsurare și notare;
  • Integrează fluxul de lucru pentru imagini de la aparatele Dentsply Sirona (aparate de radiologie, centre de tratament, camere intra-orale, CERECSICAT Air și SICAT Function) și aparate terțe;
  • Oferă șabloane pentru imagistică intra-orala și permite importul / transferul rapid și intuitiv al informației;
  • Este prevăzut cu o interfață pentru integrarea de aplicații software suplimentare.

Radiografii realizate cu ajutorul aparatului Heliodent Plus:

Radiografia retro-alveolara

Radiografia retro-alveolara sau periapicală este o radiografie de mici dimensiuni ce conține maxim 3 dinți și pe care se vizualizează atât dintele cât și osul înconjurător.

Radiografia retroalveolara este folosită în special de către medicii endodonți sau în tratamentele endodontice și pentru verificarea reușitei anumitor tratamente (ex: după efectuarea unei obturații de canal etc).

Radiografia bitewing

Radiografia bitewing sau în mușcătură surprinde coroanele dinților superiori și a celor inferiori, fiind utilizată cu precădere pentru analiza cantității de os alveolar și observarea coroanelor la nivelul dinților posteriori.

Radiografia bitewing este folosită pentru descoperirea cariilor interdentare sau a cariilor secundare, formate sub lucrări ori obturații existente. Este totodată utilă în stabilirea evoluției bolii parodontale, evidențiind cantitatea de os pierdută din jurul unui dinte.

Utilitatea unei radiografii pentru medicul stomatolog:

În procesul de stabilire a diagnosticului sau a elaborării planului de tratament sunt absolut necesare radiografiile dentare, deoarece acestea ilustrează detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber.

Radiografia dentară poate evidenția: calitatea sau dimensiunile osului alveolar, prezența unor infecții osoase sau posibile resorbții; statusul dentar: plombe, lucrări dentare, implanturi existente; posibile afecțiuni patologice (fracturi, tumori, corpi străini, decalcificări, tulburări de erupție etc.)

Într-o radiografie de calitate se observă forma și poziția unor formațiuni anatomice importante (sinusul maxilar, nervii cranieni, canalul mandibular, articulația temporo-mandibulara) precum și starea și poziția dinților naturali existenți în cavitatea bucală.

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.