Estetică dentară

Estetica Dentara SibiuCând zâmbești cu încredere, simți că poți face absolut orice îți propui. Dinții albi îți luminează chipul, emană bună dispoziție și entuziasm, așa că nu e de mirare de ce tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către estetica dentară.

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară cuprinde toate procedurile prin care medicii stomatologi îmbunătățesc și remodelează aspectul dinților, pentru ca pacienții să-și recapete încrederea în sine și să poată zâmbi fără complexe. Astfel, estetica dentară nu este doar o ramură stomatologică născută din dorința oamenilor de a avea un zâmbet frumos, ci și o artă care schimbă în bine viața pacienților.

Estetica dentară folosește proceduri minim invazive, biocompatibile, și se ajută de tehnologii de ultimă generație, cum ar fi laserul dentar.

 

Ce proceduri de estetică dentară realizăm în clinica Total Dent din Sibiu?

● Albirea dentară cu lampa Zoom sau laser
● Fațete dentare
● Coroane dentare și lucrări protetice din ceramică sau zirconiu
● Coroane dentare integral ceramice (Emax)
● Coroane dentare Zirconiu integral
● Coroane dentare și lucrări protetice din ceramică, cu suport metalic (crom cobalt)
● Coroane dentare și lucrări protetice pe implanturi dentare (coroane din porțelan pe zirconiu sau pe suport metalic)
● Obturații dentare
● Reconturarea gingivală asistată laser (gingivoplastii / gingivectomii)
Implanturi dentare
● Puntea dentară
● Proteză dentară (acrilică sau scheletată)
● Incrustații dentare (inlay / onlay porțelan sau compozit)
● Aparate dentare estetice
● Remodelarea coronară
● Depigmentări gingivale
● Îndepărtări pete vasculare
● Tratamentul cariei dentare

Cosmetica dentara Sibiu

Albirea dentară

Pentru a obține dinți mai albi și mai frumoși, pacienții apelează la albirea dentară profesională, prin care se elimină petele sau colorațiile acumulate de-a lungul timpului sau din cauza alimentației.

Terapia de albire a dinților în cabinetul stomatologic constă în aplicarea pe dinți a unor substanțe ce sunt mai apoi activate de lampa cu lumină polarizată sau de laserul dentar. Rezultatele sunt vizibile după o singură ședință, care durează între 15 și 60 de minute.

În cazul albirii dentare cu lampa Zoom, albul dinților devine mai alb cu până la 8 nuanțe, pe când în cazul laserului dentar, albul devine mai alb cu până la 4-6 nuanțe într-o singură ședință. Despre avantajele celor 2 metode de albire a dinților poți citi mai multe aici.

fatete dentare sibiu
fatete dentare pret sibiu

Fațete dentare

Prin această procedură, medicul dentist aplică foițe fine din porțelan pe suprafața exterioară a dinților, pentru a înfrumuseța aspectul acestora. Astfel, sunt modificate culoarea, forma, poziția și aspectul estetic al dinților.

Marele avantaj al fațetelor dentare este că acestea rămân albe pe toată perioada purtării lor, ele nu se pigmentează și nu se acoperă prea ușor cu alimente colorate. Rezistă la colorare mai bine decât o face smalțul natural, au o durabilitate foarte ridicată și sunt prietenoase cu gingiile.

Fatete dentareFațetele dentare sunt recomandate persoanelor care au dinți fisurați, sparți, crăpați sau ciobiți, care au spațieri între dinți (populara strungăreață) sau dacă au dinți ce prezintă mici imperfecțiuni ori pete de culoare. Acestea se pot personaliza pentru a se potrivi 100% cu forma și culoarea dinților tăi, astfel încât să arate perfect natural și să nu le simți deloc.

Cosmetica dinților este îmbunătățită într-un timp foarte scurt, tratamentul este lipsit de durere, materialele folosite sunt biocompatibile cu organismul uman. Pentru ca fațetele dentare să aibă o durată lungă de viață, acestea trebuie îngrijite corespunzător, la fel ca dinții naturali. Așadar, periajul de cel puțin 2 ori pe zi este recomandat și în cazul lor.

După procedura de aplicare a fațetelor dentare, nu este nevoie de o perioadă de recuperare, prin urmare, poți părăsi clinica stomatologică și îți poți relua activitățile de zi cu zi, fără nicio problemă.

Practic, ai toate motivele să profiți de avantajele purtării unor fațete dentare.

Lucrări protetice

Atunci când realizează lucrări din zirconiu sau ceramică, medicul este asistat de calculator. Tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing) oferă posibilitatea reproducerii fidele a preparației făcute de medic pe dintele restaurat. Dificultatea utilizării constă în faptul că prelucrarea (șlefuirea) dinților trebuie făcută fără eroare.

La clinica Total Dent, medicul specialist protetician are pregătirea și experiența necesare în realizarea acestor lucrări integral ceramice sau din zirconiu.

Proprietățile zirconiului și beneficiile lucrărilor realizate din acest material sunt:

– compatibilitate totală cu țesuturile din cavitatea bucală; zirconiul este practic bio-inert, fapt care duce la eliminarea riscului de apariție a unei reacții alergice;
– scăderea riscului de afectare a pulpei dentare, ca urmare a conductibilității termice scăzute și a preparației limitate a dintelui (necesită îndepărtare minimă de substanța dentară – smalț);
– durabilitatea lucrării, datorită rezistenței mecanice crescute a zirconiului și a absenței totale a coroziunii în mediul bucal;
– este eliminat gustul neplăcut și colorația marginală (fenomene prezente în cazul restaurărilor prin coroane ceramice clasice), fapt care se datorează adaptării marginale impecabile a lucrărilor ceramice pe zirconiu, ca rezultat al utilizării tehnologiei CAD/CAM.

Obturații dentare

Acestea se mai numesc, popular, „plombe dentare”. Este vorba despre o procedură de estetică realizată în cazul unui dinte fracturat sau cariat. Se folosesc materiale compozite care pot imita culoarea dinților, oferind astfel rezultate estetice plăcute.

Gingivectomia și Gingivoplastia

Gingivoplastia este o procedură dentară în care gingiile sunt remodelate fie din cauza unor afecțiuni, fie din cauza unui exces de țesut care poate afecta sănătatea cavității orale.
Gingivectomia tratează formele grave de țesut gingival bolnav sau în exces, în situația în care s-au format buzunare gingivale patologice între dinți și gingie, zone care permit acumularea resturilor alimentare și favorizează dezvoltarea coloniilor bacteriene, promovând boala periodontală. Procedura a fost dezvoltată inițial pentru a trata boala periodontală, dar astăzi este folosită mai ales pentru intervențiile cosmetice.

Alungiri coronare

Atunci când unul sau mai mulți dinți necesită o reconstrucție protetică, iar coroanele dentare (porțiunea vizibilă a dinților) sunt scurte sau leziunile carioase și reconstrucțiile protetice precedente se extind până la nivel subgingival (sub nivelul vizibil al gingiilor) medicul dentist poate recomanda o tehnică de alungire coronară a dinților respectivi.

Termenul de „alungire coronară” se referă la augmentarea (creșterea) suprafeței coroanei dintelui prin diferite metode. Alungirea dinților se realizează fie prin metode ortodontice, fie prin metode chirurgicale.

Indiferent de metodă, alungirea dinților reprezintă o etapă pre-protetică în realizarea planului de tratament, iar efectul final va fi acela al unei coroane dentare mai lungi, care se pretează unei reconstrucții protetice corecte, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.

Implanturi dentare

Este cea mai modernă soluție prin care se înlocuiește dintele lipsă și totodată singura care arată și funcționează exact ca dintele natural. Prin implanturi dentare, se restaurează integritatea arcadelor dentare, acestea fiind de fapt o rădăcină dentară artificială care este inserată în osul maxilar.

Puntea dentară

Este o lucrare protetică fixă ce ajută la înlocuirea dinților pierduți sau la remodelarea dinților ce au suferit distrucții majore.

Proteză dentară

Acesta este un dispozitiv medical personalizat pentru fiecare pacient în parte, cu scopul de a înlocui dantura pierdută cu dinți artificiali.

Incrustații dentare

Acestea sunt obturații dentare indirecte care se creează în laborator, folosind materiale ceramice, cu scopul de a reface un dinte cu cavități foarte mari sau care are deficiențe structurale.

Incrustațiile pot fi considerate o variantă nouă și superioară a plombelor, fiind realizate direct în cabinet, din ceramică sau zirconiu, cu ajutorul tehnologiei CAD-CAM. Pacienții devin tot mai conștienți de avantajele acestor piese protetice și le preferă în defavoarea oburațiilor (plombelor).

Un mare avantaj al incrustațiilor dentare față de plombe este materialul obișnuit de obturație – compozitul – care poate suferi microcontracții marginale în momentul întăririi lui cu lampa UV. În timp, aceste microcontracții pot permite apariția de microinfiltrații marginale și eventual a unei carii secundare.

Acest lucru este evitat în cazul incrustațiilor, ele fiind tratate la temperaturi înalte în laborator, fapt care le conferă stabilitate dimensională. Mai mult, incrustațiile se cimentează cu substanțe adezive speciale, fotopolimerizabile, care sigilează eficient spațiul dintre dinte și incrustație, și cresc rezistența celei din urmă.

Aparate dentare estetice

Acestea fac parte din tratamentul ortodontic și ajută la îndreptarea, respectiv repoziționarea dinților, astfel încât aceștia să ajungă la poziția normală, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Remodelarea coronară

Acesta este un procedeu stomatologic prin care se adaugă sau se scoate o cantitate din smalțul dintelui, cu scopul de a-l remodela. Este un procedeu recomandat atunci când este vorba de dinți suprapuși sau strâmbi.

Depigmentări gingivale

Tratamentul modern cu laserul dentar elimină cu succes și petele pigmentare (de culoare închisă) și readuce țesutul la culoarea sa naturală, roz pal. Din exemplele întâlnite până acum, s-a dovedit faptul că la unii pacienți sunt necesare mai multe ședințe de terapie cu laser pentru a obține cele mai bune rezultate. Tratamentul se realizează ușor, fără durere, iar pacientul își poate relua activitățile în aceeași zi.

Îndepărtări pete vasculare

Înroșirea feței, dilatarea vaselor de sânge de la nivelul obrajilor, nasului sau bărbiei și angioamele sunt câteva afecțiuni care pot fi tratate/operate în cadrul clinicii Total Dent, cu ajutorul fasciculelor laser pentru țesuturile moi. Procedura este cu mult mai confortabilă prin comparație cu tratamentul clasic, este nedureroasă și foarte puțin invazivă.

Cine poate apela la proceduri de estetică dentară?

Persoanele care se simt nemulțumite sau nesigure de aspectul zâmbetului lor pot apela cu încredere la proceduri de estetică dentară. Discutând cu medicul stomatolog, vor găsi împreună cea mai potrivită soluție care va reda atât încrederea pacienților în zâmbetele lor.

Procedurile de estetică dentară sunt în special recomandate pacienților care au:
● dinți strâmbi, ciobiți, tociți, sparți
● dinți rari, cariați, pătați sau care lipsesc
● treme sau diastema inestetică
● gingia de sus mult prea vizibilă atunci când zâmbesc
● mușcătura inversă

Beneficiile tratamentelor de estetică dentară Sibiu

– oferă un aspect natural dinților și implicit al zâmbetului;
– armonizează trăsăturile feței;
– rezultatele sunt imediate și fără durere;
– oferă pacienților posibilitatea de alegere a nuanței și formei dinților.

Spune DA zâmbetului la care ai visat dintotdeauna, alegând serviciul de estetica şi cosmetica dentară!

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.