Albire dentară

Zâmbetul este cartea de vizită pe care o afișăm în societate. Un zâmbet alb, sănătos și strălucitor, este asociat cu tinerețea, frumusețea, stima de sine ridicată și o impresie favorabilă în ochii celor din jur. Și totuși, timpul, stilul de viață sau obiceiurile de zi cu zi își pot lăsa amprenta asupra culorii dinților.

Ce faci atunci când te uiți în oglindă și observi că dinții tăi par din ce în ce mai galbeni? În loc să te descurajezi sau să începi să zâmbești mai rar, noi îți recomandăm o alternativă mai prietenoasă: albirea dentară.

Albire dinti SibiuAlbirea dinților este unul dintre cele mai utilizate tratamente de întreținere și estetică dentară, datorită următoarelor avantaje: durează puțin, durerea și disconfortul aproape că nu se resimt după tratament, rezultatele sunt durabile și cu adevărat spectaculoase, datorită tehnologiei de ultimă generație: lampa cu lumină LED Philips Zoom WhiteSpeed și laserul EPIC™ X.

La clinica Total Dent, îți punem la dispoziție mai multe tehnologii şi tratamente de albire dentara, printre care lampa Philips Zoom WhiteSpeed și albirea cu laser.

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară este o procedură de estetică dentară prin care nuanța dinților tăi poate deveni mai deschisă. Cea mai rapidă și eficientă metodă de albire a dinților este cea realizată în cabinetul stomatologic, de către medicul specialist. Rezultatele pot fi vizibile după o singură ședință de albire, care durează între 15 și 60 de minute. Pentru efecte pe termen lung, sunt recomandate mai multe ședințe de albire.

albire dentara sibiuCum decurge o ședință de albire dentară?

Procedura este pe cât de simplă, pe atât de confortabilă. Mai întâi, medicul stomatolog decide dacă ești un pacient eligibil pentru un astfel de tratament. De obicei, pregătirea danturii pentru albire se face după o igienizare profesională, care implică: detartraj ultrasonic, periaj profesional și airflow. Apoi, medicul stomatolog va aplica un gel protector pe gingii, pentru a le izola de substanțele folosite în următoarele etape. În continuare, medicul dentist aplică produsul de albire pe dinții tăi. Ingredientul activ din produsul de albire folosit, peroxidul de hidrogen, decolorează dantura. Pentru a accelera procesul de albire, medicul dentist folosește o lumină specială sau laserul.

Tipuri de albire dentară

La acest moment, cea mai eficientă metodă profesională de albire a dinţilor este cea realizată cu lampa Zoom.

tratament albire dentara Sibiu

Albire dinţi cu lampa Zoom

În clinica Total Dent, folosim Lampa Philips Zoom WhiteSpeed pentru a le oferi pacienților noștri dinții albi și strălucitori la care visează.

Albul devine mai alb cu până la 8 nuanțe într-o singură ședință, în urma tratamentului cu lampa Zoom WhiteSpeed. Procedura se poate realiza chiar și într-o singură zi, în 4 cicluri de câte 15 minute fiecare, spre deosebire de albirea dentară cu lampa UV, care necesită 1-3 ședințe, fiecare cu o durată de 30 de minute.

Lampa Zoom WhiteSpeed utilizează o lumină LED brevetată pentru a accelera albirea dinților, oferind rezultate maxime în cel mai scurt timp. Aceasta grăbește procesul chimic al gelului de albire, crescând eficiența tratamentului.

Beneficii albire dentară cu lampa Zoom
Albirea profesională a dinților cu Lampa Zoom este complet sigură: sensibilitatea dentară este slab resimțită, nu prezintă efecte adverse, nu distruge și nu afectează ireversibil smalțul dinților. Întreg procesul este confortabil pentru pacient, deoarece lampa Zoom degajă puțină căldură, iar țesuturile moi sunt protejate.

Cine nu poate beneficia de albirea dinților cu lampa Zoom?
Albirea dinților cu lampa Zoom nu este recomandată:
– Copiilor sub 16 ani;
– Femeilor însărcinate sau care alăptează;
– Pacienților cu sensibilitate dentară;
– Pacienților cu dinți din ceramică;
– Pacienților care au carii, smalțul erodat sau se confruntă cu retracția gingivală.

Albire dentară cu laserul

O altă metodă de albire a dinților este cea cu laserul, denumită și albire laser. De data aceasta, peroxidul de hidrogen este stimulat cu ajutorul luminii produsă de laser, setată la o durată și intensitate adecvate nevoilor fiecărui pacient.

Albul devine mai alb cu 4-6 nuanțe într-o singură ședință. Laserul EPIC™ X reprezintă una dintre cele mai bune și mai rapide soluții pentru albirea dinților. EPIC™ X este singurul laser dezvoltat de BIOLASE exclusiv pentru Stomatologie, fiind cea mai recentă inovație în acest domeniu.

Avantajele procedurii cu laser sunt multiple: eficiență dovedită, procedură non-invazivă, care nu afectează smalțul dinților. Ședința de albire cu laserul durează aproximativ 30 de minute, comparativ cu albirea dentară realizată cu lampa UV, care necesită 1-3 ședințe, fiecare cu o durată de 30 de minute.

Albire dentară cu gutiere

Gutierele sunt concepute special pentru fiecare pacient și umplute cu un gel de albire recomandat de medicul stomatolog. Efectele albirii cu gutiere la domiciliu sunt mai lente. Uneori, medicul dentist poate recomanda albirea cu gutiere în continuarea ședințelor realizate în cabinet.

albirea dintilor Sibiu

Cât de mult se pot albi dinții?

În cazul ședințelor efectuate în cabinet, cu lampa Zoom sau laser, nuanța dinților poate fi deschisă până la 8-14 nuanțe. Medicul specialist optează pentru 3 aplicări succesive ale ingredientului de albire, cu o durată totală de maxim 1 oră.

Cât timp se păstrează dinții albi după tratamentul profesional de albire?

Dacă tratamentul a fost efectuat cu lampa Zoom WhiteSpeed, zâmbetul alb se poate păstra între 1 și 3 ani, în funcție de obiceiurile alimentare ale pacientului și efectuarea regulată a ședințelor de igienizare. Important de reținut este faptul că albirea dentară nu este permanentă și nu este niciodată garantată, deoarece depinde foarte mult de structura dentară și de stilul de viață al fiecăruia dintre noi.

 

avantajele albiriiAvantajele albirii dentare în cabinetul stomatologic

Când vine vorba de a avea dinți mai albi, tentația de a încerca acasă, folosind produse din comerț, poate fi uriașă. Benzile de albire de unică folosință, bicarbonatul de sodiu, pastele de dinți cu efect de albire, acestea sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție în comerț.

Cu toate acestea, este important să știi că cele mai bune și durabile rezultate se obțin în cabinetul stomatologic. De ce?

În primul rând, deoarece produsele de albire a dinților folosite în cabinet conțin peroxid de hidrogen în concentrații mai mari, comparativ cu cele din comerț.

În al doilea rând, medicul dentist ia toate măsurile de protecție necesare pentru gingii.

Dar cel mai important motiv rămâne faptul că tehnologiile de înaltă calitate cu care sunt echipate cabinetele stomatologice nu pot fi egalate de produsele de albire simple din comerț.

Lampa Zoom este un dispozitiv medical profesional și o tehnologie de ultimă generație, cu rezultate rapide și îndelungate asupra albirii dinților. Laserele stomatologice oferă și ele o eficiență mai sporită, reprezentând o soluție de albire non-invazivă.

Să obții un zâmbet alb, curat și sănătos nu este atât de greu pe cât pare. Primul pas este vizita la medicul stomatolog, pentru evaluarea sănătății dentare și pentru a decide împreună cu câte nuanțe se vor albi dinții. Apoi, medicul îți va recomanda cea mai potrivită tehnologie în baza căreia să se facă albirea. Între lampa Zoom și laserul stomatologic, prima iese triumfătoare, datorită rezultatelor rapide, eficiente, cu minim de disconfort.

Așadar, programează-ți o vizită la clinica Total Dent din Sibiu și hai să-ți oferim zâmbetul curat și imaculat după care tânjești!

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.