Tratamente laser

Stomatologia modernă se bazează tot mai mult pe soluții tehnologice avansate, menite să reducă timpul petrecut în cabinet, să ușureze aplicarea tratamentelor, să eficientizeze tehnica de lucru a medicilor și să ofere pacienților un confort sporit.

Introducerea laserului în stomatologie, încă de la începutul anilor ‘90, a revoluționat multe dintre manoperele chirurgicale sau nechirurgicale care se realizează în prezent în medicina dentară.

La Total Dent, ne asigurăm că rămânem în pas cu progresele tehnologice din stomatologia modernă, de aceea, în clinica noastră, poți beneficia de tratamente stomatologice efectuate cu laserul. Medicii noștri sunt instruiți și reușesc să obțină, prin intermediul laserului stomatologic, rezultate superioare procedeelor clasice.

Tratamente Stomatologice SibiuCe este laserul stomatologic?

Laserul stomatologic este o tehnologie modernă care oferă medicilor dentiști posibilitatea de a efectua tratamente minim invazive, rapide, adesea lipsite de durere, reducând semnificativ sângerarea și perioada de vindecare.

Laserul este un dispozitiv optic capabil să genereze un fascicul de lumină. Lumina emisă de laser nu se dispersează, nu este divergentă, ci pur și simplu converge într-un punct și devine unidirecțională, liniară.

Laserul dentar folosește energia generată de lumină pentru a modifica sau elimina țesuturile moi, respectiv dure, din cavitatea bucală.

Tipuri de laser stomatologic

Există 2 mari categorii de lasere care se folosesc în stomatologie:
1. Laserele pentru țesuturi moi. Se folosesc pentru a secționa, tăia și îndepărta mucoase, gingie, tumori sau frenuri din cavitatea orală. Astfel, aceste lasere ajută la sterilizarea pungilor parodontale, a canalelor infectate sau la îndepărtarea nervilor din canale prin vaporizare.
2. Laserele pentru țesuturi dure. Se folosesc pentru a secționa în os și dinte, cu scopul de a curăța dintele de carie, de a îndepărta structuri dentare pentru aplicarea de coroane, de a pregăti suprafețele pentru plombare sau de a tăia și modela oasele maxilarului.

În clinica Total Dent din Sibiu, realizăm tratamente stomatologice cu ajutorul laserelor Waterlase iPlus 2.0 și Epic X Biolase. În continuare, descriem modul în care funcționează laserele și care sunt beneficiile lor.

lasere pentru tesuturi moi
lasere pentru tesuturi dure
beneficiile laserului stomatologic

Laserul stomatologic Waterlase iPlus 2.0

Laserul stomatologic Waterlase iPlus 2.0, de generația a 4-a, taie și dezinfectează țesuturile, ajutând medicii dentiști să realizeze operații mai rapide, cu mai puțină sângerare și un confort sporit pentru pacient.

Waterlase combină eficient apa, aerul și energia laser pentru a trata afecțiunile dentare, înlocuind cu succes freza, turbina și bisturiul. Pe durata intervenției, Waterlase pulverizează constant apă pentru a hidrata dintele, fapt care conduce la un tratament fără durere pentru pacient.

Waterlase iPlus 2.0 produs de Biolase, care este lider mondial în dezvoltarea și producția de lasere medicale, folosește cea mai avansată tehnologie stomatologică și cea mai complexă în domeniu, utilizată în toate specialitățile stomatologiei.

Ce tipuri de tratamente stomatologice putem face cu ajutorul Waterlase iPlus 2.0:
– îndepărtarea cariilor dentare cu mai puțină durere, datorită faptului că dintele nu se supraîncălzește;
– desensibilizarea suprafețelor rădăcinilor;
– dezinfectarea canalelor radiculare în tratamentele endodontice;
– tratarea bolilor parodontologice, non-invaziv;
– tratarea periimplantitei;
– realizarea de incizii în țesuturile moi;
– albirea dinților.

tipuri tratamente stomatologice
destabilizarea suprafetelor radacinilor
tratare

Avantajele folosirii Waterlase iPlus 2.0 în tratamentele stomatologice sunt:
– timpul redus de intervenție;
– realizarea de proceduri minim invazive;
– recuperare mai rapidă după operații;
– sângerare redusă;
– traumatism redus;
– edem redus;
– durere diminuată;
– elimină zgomotul insuportabil, neplăcut, de intensitate înaltă, pe care îl produce turbina dentară clasică;
– mai mult confort psihologic pentru pacient.

Laserul stomatologic Epic X Biolase

Laserul diodă EPIC™ X este un dispozitiv chirurgical și terapeutic de avangardă, care încorporează tehnologie de ultimă generație. Este singurul laser dezvoltat de BIOLASE exclusiv pentru stomatologie.

Totodată, este singurul laser cu lungime de undă de 940 nm care a obținut aprobarea FDA-SUA și care poate fi folosit pentru 3 tipuri de tratamente: țesut moale, albirea dinților și biostimulare / terapia durerii.
În chirurgia țesuturilor moi, EPIC™ X oferă un control precis la tăiere, produce hemostaza (oprirea sângerării), iar intervenția este rapidă și confortabilă pentru pacient. FĂRĂ SUTURĂ!
În terapia durerii, EPIC™ X a dezvoltat un control eficient al parametrilor importanți, care diminuează sau elimină temporar durerile în regiunea maxilo-facială.

Cu ajutorul laserului EPIC™ X, putem efectua ședințe de albire dentară în care pacientul poate beneficia de un zâmbet mai alb cu până la 4-6 nuanțe, într-o singură ședință, pentru întreaga dantură.

Laserul stomatologic Epic X Biolase

Ce tipuri de tratamente putem face cu ajutorul laserului EPIC™ X:
– incizii chirurgicale;
– biopsia țesuturilor moi;
– desensibilizarea dinților;
– tratarea și dezinfectarea pungilor parodontale;
– dezinfectarea canalelor radiculare în cazul tratamentelor de canal;
– frenectomii, gingivectomii, gingivoplastii, excizii de polipi;
– decapușonarea molarilor de minte;
– biostimularea zonelor în cazurile de extracții ale dinților infectați înaintea operațiilor de adiții osoase;
– alungiri coronare;
– tratamentul pigmentărilor gingivale inestetice;
– biostimularea zonelor și reducerea durerii în urma intervențiilor de inserare a implantelor și sinus lift-urilor;
– tratarea leziunilor ulcerative sau aftoase atât din teritoriul endobucal, cât și din cel perioral (leziuni herpetice);
– terapia durerii articulației temporo-mandibulare;
– terapia durerii în cazurile de nevralgii sau mialgii în zona oro-facială;
– terapia senzațiilor dureroase ce apar frecvent în urma finalizării tratamentelor de canal;
– curățarea și tratarea cariilor;
– albire dentară;
– îndepărtarea precisă a tumorilor benigne de pe gingii, palat, obraz sau buze;
– tratamente dermatologice și estetice.

Avantajele folosirii laserului EPIC™ X în tratamentele stomatologice sunt:
– procedurile sunt minim invazive, sângerarea se reduce sau chiar dispare;
– confort mai mare pentru pacienți;
– vindecare mai rapidă;
– rezultate mai bune în cazul tratamentelor, spre deosebire de tratamentele convenționale;
– crește confortul psihologic al pacienților și încrederea în actul terapeutic;
– se micșorează până la dispariție riscul de rănire al limbii, obrajilor sau buzelor;
– taie țesuturile moi eficient și fără necroză;
– risc scăzut de apariție a infecțiilor;
– proceduri non-invazive și fără durere pentru pacienți;
– tratamentele / intervențiile sunt foarte bine tolerate de copii.

Tratamentul parodontitei cu laser

Parodontita este o inflamație a țesuturilor moi din jurul dinților. În timp, această afecțiune conduce la retracția gingivală, descoperirea rădăcinilor dinților și chiar la pierderea completă a acestora.

Parodontita poate fi tratată cu laserul stomatologic. Acesta intervine în pungile parodontale, curăță și sterilizează zona, accelerând procesul de vindecare.

Albirea dentară cu laser

Chiar dacă este o procedură estetică, albirea dentară poate fi realizată cu ajutorul laserului și prezintă câteva avantaje esențiale:
– ședința de albire cu laserul are o durată de numai 20 de minute, comparativ cu o ședință de albire realizată cu lampa UV, care durează 30 de minute;
– lipsa sensibilității dentare după efectuarea procedurii; această sensibilitate poate fi resimțită în cazul optării pentru lampa UV;
– este o metodă de albire inofensivă pentru smalț.

Terapia durerii cu laser

Laserul dentar poate reduce extrem de mult durerea postoperatorie sau durerea asociată cu articulația temporo-mandibulară, leziunile orale, aftele și herpesul bucal. Medicul atașează laserului un capăt special de biostimulare, cu care va efectua o ședință de terapie ce induce regenerarea tisulară și accelerarea proceselor metabolice, reducând astfel durerea din zonele afectate.

Tratamente endodontice cu laser

Prin intermediul tratamentului endodontic cu laserul, se elimină bacteriile din canalele radiculare. Procedura este realizată atunci când infecțiile radiculare răspund greu la tratamentele clasice. Raza laser este folosită intraradicular, cu un capăt special care este atașat laserului stomatologic. Se urmărește sterilizarea corectă a canalelor, fapt care permite păstrarea unei părți mai mari din structura osoasă a dintelui.

În tratamentele endodontice, laserul poate fi folosit și în cazul unor proceduri mai simple, în scopul de a reduce durata tratamentului.

Te așteptăm în clinica Total Dent din Sibiu, să beneficiezi de tratamente stomatologice cu laser de ultimă generație, cu rezultate superioare procedurilor clasice și un timp de recuperare mai scurt.

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.