Procedurile necesare pentru prevenirea infecției cu Covid-19 în clinica Total Dent

Siguranța pacienților și a personalului Total Dent este prioritatea noastră. Clinica Total Dent se supune normelor autorităților publice de sănătate, prin aplicarea măsurilor împotriva infectării cu Covid-19.

Pentru siguranța pacienților noștri, am adoptat o serie de măsuri care să prevină răspândirea infecției cu Covid-19, între care punem accent deosebit pe:

 • Dezinfecția riguroasă a cabinetelor și a spațiilor auxiliare.
 • Personalul clinicii va purta în permanență echipamentul de protecție corespunzător (mască, ochelari și vizieră de protecție, mănuși, combinezon și halat impermeabil).
 • Triajul pacienților se va face atât telefonic, cât și la intrarea în clinică.
 • Organizarea programărilor pentru reducerea contactului între pacienți.
 • Respectarea distanței de 1,5 – 2 metri între persoanele aflate în zona de așteptare.
 • Total Dent pune la dispoziția pacienților bonetă, botoșei (toate de unică folosință), soluții dezinfectante pentru mâini și covor dezinfectant la intrarea în clinică.

Ce trebuie să știe pacientul înainte de programare

I. Procedura de intrare în clinica Total Dent.

Toate programările se vor face telefonic.

Programările se fac conform normelor în vigoare, pentru a limita numărul pacienților în zona de așteptare și pentru a permite dezinfecția suprafețelor, intrumentarului și a cabinetului.

Înaintea stabilirii programării, se va face triajul epidemiologic, medicul stomatolog fiind singurul abilitat să stabilească prioritățile pacienților și ale clinicii.

Pacientul trebuie să vină la clinică neînsoțit, cu excepția copiilor, a persoanelor cu nevoi speciale și a celor foarte în vârstă, care vor veni cu însoțitori.

Este esențial ca sosirea la clinică să fie la ora stabilită, NU mai devreme, pentru a se evita astfel aglomerarea zonei de așteptare.

La sosirea în curtea clinicii Total Dent, vă rugăm să luați loc și să vă anunțați telefonic prezența. Nu este permisă intrarea în clinică neinvitat de personalul clinicii!

II. Protocol de triaj epidemiologic

În curtea clinicii Total Dent s-a amenajat un punct de triaj și, totodată, o zonă în care pacienții așteaptă până la preluarea lor de către personalul clinicii în vederea intrării în cabinet.

Total Dent a stabilit etapele obligatorii care trebuie urmate înaintea intrării în cabinete:

 1. Măsurarea temperaturii pacientului în zona frunții. Dacă temperatura măsurată este sub 37,3 grade Celsius, accesul pacientului va fi permis în cabinet.
 2. Dezinfecția mâinilor.
 3. Se va măsura saturația de oxigen în sângele periferic cu ajutorul pulsoximetrului.
 4. Completarea chestionarului și declaratiei pe propria raspundere pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu CORONAVIRUS (COVID-19), precum și a celorlalte acte impuse de legislația în vigoare.
 5. Pacientul va primi bonetă și botoșei de unică folosință. Toate lucrurile personale (telefon, chei, portofel, geantă etc.) vor fi depozitate într-o pungă pusă la dispoziție de Total Dent, cu care pacientul va intra în cabinet.
 6. Înaintea începerii tratamentului, pacientul își va clăti gura cu o soluție pe bază de apă oxigenată.
 7. La ieșirea din clinică, pacientul se va dezechipa de boneta și botoșeii de unică folosință, care vor fi aruncate într-un coș special.

Total Dent este alături de voi și ne dorim să fim cu toții sănătoși!

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.