Sistemul VELscope VX – Diagnosticarea cancerului oral

VELscope VX este un sistem de diagnosticare a cavității orale cu scopul de a descoperi din timp anormalitățile mucoasei.

Statisticile legate de cancerul oral arată că rolul sistemului VELscope VX  în diagnosticarea timpurie este foarte important.  De ce? Pentru că doar 50-60% dintre persoanele bolnave de cancer oral reușesc să supraviețuiască o perioadă de 5 ani. Procentul poate crește până la 80-90% dacă boala este descoperită și tratată în fază incipientă.

Obiectivul principal al sistemului VELscope VX este de a îmbunătăți modalitatea prin care specialiștii examinează mucoasa orală și descoperă anomalii ale țesutului. VELscope VX oferă posibilitatea de a descoperi la timp leziunile premaligme (precancerul), cancerul sau dezvoltarea altor boli. Acest sistem poate depista și infecțiile virale și bacteriene, papiloamele scuamoase (responsabile de apariția cancerului), tumori ale glandei salivare și alte anomalii ale mucoasei orale.

Depistarea timpurie permite tratarea cu succes a bolii, creșterea ratei de supraviețuire și menținerea unei vieți sănătoase.

Piesa de mână VELscope VX emite o lumină albastră vizibilă în cavitatea intra-orală, care excită țesutul și îl face fluorescent. Cavitatea orală poate fi astfel examinată în timp real, permițând medicului stomatolog să identifice rapid țesutul suspect care ar necesita o investigare mai amănunțită.

La vizualizarea cu ajutorul piesei de mână VELscope VX, țesutul anormal apare, în general, ca o suprafață neregulată, întunecată, care iese în evidență față de țesutul natural sănătos, verde fluorescent, din jur.

Indicații de utilizare a sistemului VELscope VX în tratamentele stomatologice:

VELscope Vx este utilizat de către medicii stomatologi ca un instrument adițional pentru examinarea orală la lumină incandescentă, cu scopul de a permite o mai bună vizualizare a neregulilor mucoasei, care nu sunt vizibile cu ochiul liber, precum cancerul oral sau displazia premalignă.

VELscope Vx se mai poate utiliza și de către chirurg, cu scopul de a identifica țesutul bolnav în jurul unei leziuni, fiind astfel un real ajutor în determinarea marginii corespunzătoare a zonei ce urmează a fi extirpată chirurgical.

Beneficiile utilizării sistemului VELscope VX pentru pacienți:

Economie de timp – rezultatele se obțin în doar două minute; scanare non-invazivă; fără durere pentru pacient; cea mai simplă metodă de a depista țesuturile anormale din cavitatea bucală.

Apariția cancerului oral este mai frecventă în rândul bărbaților decât a femeilor și se manifestă, în general, după vârsta de 40 de ani, cu toate că în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de cancer oral și în rândul tinerilor. Anual, în România, se înregistrează peste 3 000 de cazuri de cancer oral, iar la nivel european țara noastră se clasează pe locul 5 privind rata de incidență a acestei boli.

Pacienții cu antecedente în familie, obiceiuri nesănătoase (fumat, alcool), igienă dentară defectuoasă ar trebui să efectueze obligatoriu această metodă suplimentară de diagnostic în momentul în care se prezintă la medicul stomatolog pentru consulturi periodice.

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.