Sistem CEREC CAD / CAM

Tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă cea mai modernă și precisă metodă de restaurare / reconstrucție dentară la nivel mondial. Sistemul poate realiza într-o singură vizită la stomatolog: amprenta dentară digitală (fără mulaj); frezarea lucrării dentare necesare; finisarea lucrării. Medicul stomatolog iți poate cimenta lucrarea în cursul aceleiași zile.

CEREC CAD CAM depășește orice altă tehnologie existentă prin rapiditatea și acuratețea cu care contribuie la realizarea pieselor protetice (punți dentare, coroane, fațete, încrustații sau pivoți). Tehnologia CEREC CAD CAM şi-a câștigat supranumele „One hour dentistry”, fiind considerată o noutate în domeniul stomatologiei.

Componentele sistemului CEREC CAD / CAM:

CEREC Omnicam – scanner intra-oral pentru amprente 3D în culori naturale.

Cu ajutorul acestui aparat se realizează amprentele digitale cu o acuratețe mult mai mare decât în cazul metodei clasice.

CEREC MC XL Premium Package – unitate de frezare

Restaurările sunt sinterizate, cristalizate (în funcție de caz) și glazurate în clinica stomatologică Total Dent, în cuptorul CEREC SpeedFire. Tehnologia de inducție permite scurtarea semnificativă a timpilor de sinterizare și de ardere.

Procedura de realizare a lucrărilor dentare cu ajutorul sistemului CEREC CAD / CAM:

Cu ajutorul scanner-ului intra-oral 3D se realizează configurarea viitoarelor piese protetice, înlocuind astfel clasica metodă de amprentare. Ulterior, se prefigurează design-ul integral al restaurării ce va fi plasată pe dinte. Computerul caută într-o bază de date ce cuprinde mii de cazuri asemănătoare și determină automat cea mai bună variantă a dintelui, o adaptează situației clinice, urmând ca medicul stomatolog să ajusteze anumiți parametri în funcție de particularitățile fiecărui caz.

Informația este transmisă prin sistem wireless către unitatea de frezare. Aceasta frezează / șlefuiește un bloc din materialul ales cu o precizie de ordinul micronilor, într-un timp foarte scurt.

La final, dintele este sinterizat, glazurat și pigmentat astfel încât aspectul final să fie unul cât mai natural.

Tipuri de lucrări dentare care pot fi realizate cu sistemul CEREC CAD / CAM:

Cu unitatea de frezare CEREC MC XL Premium Package se pot efectua inlay-uri, onlay-uri, fațete, coroane, punți, bonturi și ghiduri chirurgicale.

Beneficiile utilizării sistemului CEREC CAD / CAM în tratamentele stomatologice:

  • Economisirea timpului de tratament și, implicit, de vindecare prin realizarea restaurațiilor integral ceramice într-o singură ședință;
  • Amprenta dentară digitală elimină disconfortul și lipsa de precizie asociate cu amprentarea clasică prin mulaj. Forma și dimensiunea lucrării dentare sunt determinate direct de către computer iar prelucrarea și finisarea materialului se fac după modelul digital, astfel încât sunt excluse erorile de manoperă prin prelucrare manuală.
  • Eliminarea purtării unor lucrări dentare provizorii până la finalizarea lucrării definitive în laboratorul de tehnică dentară.
  • Folosirea unui material 100% biocompatibil, fără conținut de metal. Se elimină astfel posibila declanșare a unor alergii și a gustului metalic.
  • Varianta ideală de tratare a unei carii dentare prin înlocuirea țesutului dentar alterat cu ceramică.
  • Pacientul își poate relua activitatea imediat după intervenție întrucât procedurile realizate cu această tehnologie nu impun ulterior un timp de recuperare.
  • Generează rezultate remarcabile și o rezistență ridicată a lucrării prin folosirea unor materiale cu proprietăți estetice și funcționale apropiate de cele ale smalțului natural al dintelui.

Tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă cea mai modernă și precisă metodă de restaurare dentară la nivel mondial, folosită, deocamdată, doar de 10% dintre medicii stomatologi din întreaga lume.

Pacienții pot beneficia de servicii ultra-performante de stomatologie digitală, care aduc beneficii reale, imposibil de obținut fără această aparatură de ultimă generație. Conceptul „One hour dentistry” este o adevărată inovație în domeniul stomatologiei.

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.