Dinți într-o zi cu Cerec 3D / CAD CAM

dinti intr-o singura ziCum ar fi să ai dinți perfecți într-o singură zi? Datorită inovațiilor tehnologice, acest lucru este acum posibil!

Sistemul CEREC CAD/CAM poate realiza în aceeași zi următoarele intervenții:
● amprenta dentară digitală (fără mulaj);
● proiectarea pe computer a formei și mărimii noilor dinți;
● frezarea și șlefuirea lucrării dentare din cuburi de ceramică sau zirconiu;
● finisarea lucrării ceramice (culoare, rezistență).

Întregul proces se poate încheia la sfârșitul zilei.

Rezultatele sunt uimitoare și avantajoase atât pentru medic, cât și pentru pacient. Se lucrează mai repede, dintele sau dinții refăcuți sunt estetici, funcționali și rezistenți. Ceramica dentară (porțelan) de înaltă rezistență este foarte apropiată de structura naturală a dintelui. Restaurările integral ceramice nu au nevoie de structură metalică și sunt foarte apropiate de culoarea naturală a dintelui.

Tehnologia CEREC CAD/CAM reprezintă cea mai modernă și precisă metodă de restaurare / reconstrucție dentară la nivel mondial și este folosită doar de către 10% dintre medicii stomatologi din întreaga lume. Această tehnologie este disponibilă și în clinica Total Dent.

CEREC CAD CAM depășește orice altă tehnologie existentă prin rapiditatea și acuratețea cu care contribuie la realizarea pieselor protetice: punți dentare, coroane, fațete, încrustații sau pivoți.
dinti CAD CAM

Ce înseamnă CEREC 3D / CAD CAM?

Acronimul CEREC vine de la Ceramic Reconstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics.

Chairside = În cabinet – tehnologia este utilizată în timp ce pacientul se află pe scaunul stomatologic.
Economical = Economic – tehnologia este avantajoasă atât pentru medic, cât și pentru pacient.
Restoration = Restaurare – refacerea naturală a dintelui (frumos, funcțional și rezistent).
Esthetic = Estetică – restaurările sunt făcute fără metal și la culoarea dintelui.
Ceramics – Ceramică dentară de înaltă rezistență, foarte apropiată de structura naturală a dintelui.

Acronimul CAD / CAM vine de la Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing și se referă la proiectarea și fabricarea unor dispozitive cu ajutorul calculatorului. Practic, dinţi CAD-CAM înseamnă fabricarea dinților artificiali, asistată de calculator.

Tehnicianul dentar poate efectua în laborator lucrări protetice precum fațete dentare, incrustații (inlay, onlay), punți dentare, coroane dentare și ghiduri chirurgicale, prin intermediul prelucrării unor materiale dentare precum: ceara, zirconiul, ceramica, PMMA și aliajele dentare. Toate acestea sunt posibile datorită tehnologiei CAD-CAM, într-un timp foarte scurt.

Sistemul CAD-CAM este alcătuit din 4 componente:
● scanner 3D;
● soft specializat;
● aparat de frezat cu 3-5 axe;
● cuptor de sinterizare.

Sistemul cad cam
tehnologie CAD CAM

Ce înseamnă toate acestea? Că un dinte care necesită doar o coroană, o fațetă sau o incrustație poate fi tratat în doar o oră. Iar lucrările mai complexe pot fi realizate numai într-o singură zi sau într-o perioadă mult mai scurtă decât lucrările similare făcute manual în laboratorul de tehnică dentară.

Cu ajutorul sistemului CEREC CAD/CAM, medicul poate:
să înregistreze digital amprenta;
să proiecteze rapid pe computer restaurarea;
să frezeze rapid și precis din blocuri de ceramică restaurarea proiectată, într-o singură ședință;
sinteriza, cristaliza și glazura restaurarea.

Cum funcționează sistemul CEREC 3D CAD/CAM?

✔ O cameră video performantă scanează zona ce urmează să fie tratată.
✔ Computerul realizează apoi designul tridimensional de coroane și fațete dentare.
✔ Designul computerizat este apoi transmis către sistemul de frezare, prin intermediul unei rețele wireless.
✔ Sistemul de frezare realizează rapid și precis restaurarea proiectată, dintr-un bloc de ceramică de cea mai bună calitate.
✔ Cuptorul SpeedFire realizează sinterizarea, cristalizarea și glazurarea într-un timp foarte scurt.
✔ Restaurarea este apoi fixată folosindu-se un ciment de ultimă generație.
✔ Totul este gata într-o ședință.

dinti 3D CerecBeneficiile sistemului CEREC 3D CAD/CAM în tratamentele stomatologice

● economisirea timpului de tratament și de vindecare – restaurațiile integral ceramice se fac într-o singură ședință;
● aspect estetic foarte plăcut, natural, datorită faptului că ceramica este un material translucid;
● amprenta dentară digitală elimină disconfortul creat de amprentarea clasică realizată prin mulaj;
● eliminarea erorii umane asociată cu amprentarea clasică prin mulaj – forma și dimensiunea lucrării dentare sunt determinate de către computer;
● eliminarea unor etape intermediare – pacientul nu mai poartă lucrări provizorii până la finalizarea lucrărilor definitive;
● reacțiile alergice sunt excluse, deoarece se folosește un material 100% biocompatibil, fără conținut de metal;
● este varianta optimă pentru tratarea unei carii, prin înlocuirea țesutului dentar alterat cu ceramică;
● nu este necesar un timp de recuperare, pacientul își poate relua activitatea imediat după intervenție;
● rezultatele sunt remarcabile, materialele folosite au proprietăți estetice și funcționale apropiate de cele ale smalțului natural al dintelui.

Tipuri de materiale folosite în cadrul clinicii Total Dent din Sibiu:

materiale folositeCEREC Zirconia – pentru restaurări cu zirconiu monolitic

Cel mai mare avantaj al zirconiului CEREC Zirconia îl constituie faptul că materialul are rezistență ridicată la îndoire. Este potrivit pentru coroanele individuale și pentru punțile de mici dimensiuni și poate fi prelucrat pentru a se obține pereți subțiri. Având în vedere că aceste restaurări sunt fabricate în formă monolitică, nu există riscul de ciobire (chipping).

CEREC Zirconia este un oxid de zirconiu transparent nuanțat în prealabil, disponibil în 10 nuanțe.

Avantajele dioxidului de zirconiu:
● Rezistență ridicată la îndoire (> 900 Mpa).
● Biocompatibilitate excelentă.
● Permite o preparație minim invazivă.

Katana – Noritake

Noritake Katana HTML este un zirconiu cu o estetică superioară, similară dinților naturali, obținută datorită gradației translucenței și saturației nuanței, dinspre colet spre incizal. Materialul este alcătuit din mai multe straturi suprapuse, pre-colorate, cu translucențe graduale, fiecare reprezentând dentina, smalțul și respectiv zonele de tranziție. Straturile se îmbină uniform, fără a se observa linii de delimitare.

Noritake Katana HTML (High Translucency Multi-Layer) reprezintă varianta îmbunătățită a discurilor Katana ML, primele discuri din zirconiu policromatic din lume (tehnologie patentată de Noritake în 2013), multistrat, ideale pentru a obține rapid restaurări cu aspect natural, Full-Contour/Monolitice.

IPS EMAX

IPS emax CAD este o ceramică stratificată, inovatoare, pe bază de disilicat de litiu sau oxid de zirconiu. Acest material de neegalat combină calitățile estetice cu ușurința în utilizare. Spre deosebire de alte materiale care se folosesc la sistemul CAD / CAM, IPS emax acoperă un spectru mare de indicații. O gamă largă de niveluri de transluciditate, nuanțe și dimensiuni ale blocurilor oferă o flexibilitate mai mare pentru situații clinice provocatoare. Materialele de cimentare au fost special concepute pentru a completa IPS emax pentru a oferi restaurări de durată și durabilitate.

CELTRA
Proprietățile excepționale ale ZLS (silicat de litiu armat cu zirconiu) reprezintă o funcție a microstructurii sale unice. Prezența a 10% zirconiu în faza de sticlă în formă dizolvată anatomic oferă o înaltă rezistență și asigură restaurări sigure și de durată. Zirconiul este responsabil, în esență, pentru nucleația din faza de cristal.
Rezultatul îl constituie un număr mare de silicați de litiu cu granulație fină, unde conținutul ridicat de sticlă conferă materialului proprietățile sale optice și mecanice excelente. Translucență, opalescență, fluorescență și efect de cameleon de care toată lumea beneficiază, cu stabilitate înaltă și posibilități excelente de lustruire, ca un avantaj extra. Această microstructură ultra-fină permite prelucrarea rapidă și eficientă a materialului Celtra într-un laborator dentar, în starea sa cristalină și la nuanța potrivită.

La Total Dent, prin serviciul „dinți într-o zi” îți putem oferi zâmbetul perfect în cel mai scurt timp, fără vizite suplimentare la medicul dentist și fără timpi de așteptare ca lucrarea să vină din laboratorul de tehnică dentară. Totul se face pe loc, iar tu economisești atât timp, cât și bani, în timp ce te bucuri de o dantură impecabilă.

Programați-vă online în doar câteva secunde

urmând ca echipa noastră să vă contacteze în cel mai scurt timp posibil.